NOT KNOWN FACTUAL STATEMENTS ABOUT MANTAR TOHUMU

Not known Factual Statements About mantar tohumu

Not known Factual Statements About mantar tohumu

Blog Article

Mantarlar, belirli bir sıcaklık ve nem seviyesinde en iyi şekilde yetişirler. Bu koşulları sağlamak için yetiştirme ortamını düzenlemek önemlidir. Genellikle mantar yetiştiriciliği 20-24 derece Celsius sıcaklık ve %90 nem seviyeleri gibi belirli koşullarda yapılır.

En son tereyağını tavaya koyun ve eriyene kadar karıştırın. Eridikten sonra artworkık tavayı ocaktan alabilirsiniz. Detaylı tarifi için buraya: İstiridye mantar sote tarifi

Daha sonra alt kat aşılanır. Aşılama, Pleurotus mantarının alt katta yığılmasını ve daha sonra eşit olarak karıştırılmasını içerir.

İstiridye mantarı yetiştirilmesi oldukça kolay olan bir mantardır. Evinizin mutfağında dahi kolayca bu mantarları yetiştirebilir ve yemeklerinizde afiyetle kullanabilirsiniz. Doğada kendi kendilerine çıktıkları zaman genellikle ağaçların üst kısımlarını tercih ederler, bunun sebebi o kısımlarda bol oksijen, nem ve çiğ bulunmasıdır.

Mantar misellerinin birlikte ekildiği kompost doğa ile bir araya geldiğinde bakterileri kendine doğru çeken bir karışım özelliği taşır. Normalde zararlı yapılardan miselleri koruyan kompost doğada savunmasız hale gelebilir. Bu nedenle de toprağın ekim yapılmadan önce mutlaka çapalanması ve temizlenmesi gerekmektedir.

İstiridye mantarı miseli ekledikten sonra poşetleme işlemi yapmanız gereklidir. Poşetleme işlemi mantar kompost makinası ile yapılabildiği gibi el ile de yapılabilir.

Mantar get more info hakkında tüm detayları öğrendik Şimdi de mantar çeşitleri yazımızı, ardından mantar nasıl temizlenir yazımızı ve son olarak sebzeli mantar sote tarifini denemeniz için buraya bırakıyoruz.

İstiridye mantarı, sağlık üzerinde çeşitli faydaları olan bir mantardır. Bu mantar, besleyici olmanın yanı sıra kalbi ve bağışıklık sistemini desteklemede, kan şekerinin kontrol edilmesinde ve antioksidan ve anti-inflamatuar etkilerin elde edilmesinde kullanılmaktadır.

Lezzetli olduğu kadar bu mantarı yetiştirmek de oldukça kolaydır. Tesislerde yetiştirilebildiği gibi evlerde de kolaylıkla yetiştirilebilmektedir. Evde yetiştirmek için öncelikle aşağıdaki malzemeleri almalısınız.

İstiridye mantarı aynı zamanda D vitamini ve selenyum dahil olmak üzere başka besinleri de barındırmaktadır.

 Bu işlemde ten kilogram kompost kullanılacaksa en fazla five hundred gram civarı mantar tohumu kullanmak uygun olacaktır. Bu karışımın hazırlanmasının ardından ise mantarların yetişmesi için uygun ortamın sağlanması gerekmektedir.

Kompost içerisindeki katı besin maddelerine substrat denir. İstiridye mantarı miselinin yani tohumun gelişimi, katı besin maddesi yani substrat içindeki karbon/azot oranına bağlıdır.

Ayrıca kimyasal madde ile yapılan sterilizasyon sonrasında atık suların arıtılmadan doğaya karışması sonucunda önemli çevresel etkilere neden olurlar.

Ancak son yıllarda gelişen mantar yetiştiriciliği sektörü ile beraber mantar tohumu satış yerleri sayısı artmıştır.

Report this page